VILLA LA RIPA, TOSCANA
Villa La Ripa er en del af Chianti Colli Aretini-underzonen og drager fordel af en let skrånende og mellemstruktureret jord beliggende i et ret blæsende område mellem to små vandløb. Den ældste vinstok blev plantet for mindst 80 år siden, og der er rækker af autochthonous sorter af Sangiovese, Canaiolo, Trebbiano, Malvasia og gamle stiklinger af Cabernet Sauvignon og Syrah. De ældste vinstokke er placeret to meter fra hinanden med rækkeafstand på tre meter efter den traditionelle toscanske metode. De nye har en højere plantetæthed for at tilskynde til konkurrence. Dette gør det muligt at fremstille to typer af vine; en mere traditionel vin, tættere på den klassiske Chianti og en mere innovativ vin, tættere på det moderne koncept af de store "Super Tuscans".
Hos Villa La Ripa er vingårdskunsten blevet overleveret i århundreder. Det gamle renæssance-bondegård, bygget omkring et tårn fra år 1000, og den fine vinkælder ligger i de blide bakker i Chianti-området i Arezzo nær Siena og Firenze, i hjertet af Toscana. Årstider, år og århundreder går, men det første mål ved Villa La Ripa har altid været at opnå vin af god kvalitet og elegance, et autentisk udtryk for det toscanske område. Rækker og rækker af Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Canaiolo, Trebbiano og Malvasia er passet med kærlighed og lidenskab, både med hoved og hjerte, altid i fuld respekt for naturen, dens perfekte rytmer og miljømæssig bæredygtighed.
Kælderen er stedet, hvor magien finder sted, hvor al parfume og vitalitet i landet, mikroklimaet og druerne trækkes ud, og de afsløres i vinen for at identificere hver eneste flaske. I kælderen udfordrer den menneskelige intelligens de hundreder af variabler, der opstår for at få en enkel vin, men som altid forbedres. Derfor skal kældermiljøet være både poetisk og teknisk. På denne måde i Villa La Ripa kan du finde begge: gamle vintage vats og barriques, det mest moderne udstyr og de gamle ritualer; men det, der betyder mest, er folks lidenskab, og det er derfor, i høstsæsonen, at ejerne er i direkte kontakt med gæringsprocessen hele dagen og natten, og de er ivrige efter at følge udviklingen af mostene omdannet til vin. '' Vin er som en søn - forklarer doktor Luzzi - du kan pleje den, forberede den, men det er ekstraordinært at følge dens udvikling, at observere sin vej, se dens velkendte udvikling ''.
Sangiovese er helt klart den drue der gør, at vi er så interesserede i toscansk vin som vi er. Sangiovese er Toscanas klassiske drue: den udgør hovedbestanddelen i Toscanas mest kendte vin, Chianti, og den står alene i f.eks. Brunello di Montalcino, Toscanas store vin.