ERIC LOUIS, LOIRE
Historien:
Det hele begyndte med Pauline, oldemor til Eric, som i 1860 solgte sin vin på markeder. "Les Celliers de la Pauline" (Paulines kældre) skylder hende deres navn såvel som vores specielle årgang, der blev navngivet "Cuvée Pauline" til hendes ære. Derefter tog hans søn, Julien, sammen med sin kone Louise fat i fakkelen efter Pauline og tog sig af vingården og hans vin i overensstemmelse med de samme traditioner med kærlighed og respekt. Senere kom hans søn Leon, som ved at gifte sig med Ginette, sluttede sig til to vinmarker og skabte Paulines kældre. Ginettes far, Paul Cantin kendt som "Robert", var en berømt regional historiefortæller. Han vidste, hvordan man kunne beskrive Sancerre-regionen og dens traditioner i den lokale dialekt og synge om fortiden.
I 70'erne med udviklingen af eksporten blev Sancerre og Paulines kælder mere og mere berømt i Frankrig og over hele verden takket være Léon Louis arbejde.
Arvingen af alle disse traditioner er det i dag Eric Louis, der uddyber familiens vine med samme kærlighed og respekt for vingården, villig til at dele sin lidenskab for sine vine og terroir i vores smukke region i Frankrig og uden for vores grænser
Jorden
Det er mangfoldigheden af jorden i Sancerre, Pouilly-Fumé, Menetou-Salon og Quincy, der giver vores vine rigdom og kompleksitet. Eric Louis vinstokke plantes på en jord lavet af 2/3 ler-kalksten og 1/3 flint til Sancerre og Pouilly-Fumé, ler og kalksten til Menetou-Salon og sand samt grus til Quincy.
Ler- og kalkstensjord er ideelle til Sauvignon, og hvorfra den får sin subtile kompleksitet, mens Pinot foretrækker tungere land, hvor rødvin og rosévin kan holde en let duft.
Eric Louis' parceller dækker i alt toogtredive acres omkring Thauvenay på de sydøstlige bakker af Sancerre. Vores pakker dækker 3 landsbyer: Thauvenay, Ménétréol sous Sancerre og Vinon.
Fra druer til glas
I løbet af året er vinstokke under konstant observation. I løbet af årstiderne overdriver folkne hos Eric Louis druerne den mest passende pleje i respekt for traditionen med vinavlerens job.
I denne ånd kæmper de på den mest biologisk tilgængelige måde mod sygdomme og parasitter og plejer vinen i henhold til månens rytmer og planter græs i vinmarkerne for at genoprette balance og struktur til jorden.
Efter at være blevet omhyggeligt sorteret presses druerne langsomt i en pneumatisk presse for at udvinde den bedste frugt. Saften overføres derefter til rustfri ståltanke til gæring i en progressiv og kontrolleret temperatur. Hvid ældes på bæren indtil februar, mens rød lades stå i 10 måneder på egetønder fra regionen som skoven Tronçais, Bertrange, Nevers og Allier for at erhverve hele sin struktur.
En ideel kælder til Sancerre
Kældrerne, der ligger i landsbyen, huser rustfri ståltanke i den første kælder samt vores smagsrum, der er ideel til at nyde den nye årgang!
Eric Louis har 2 hvælvede kældre: en med egetønder til vinfremstilling af vores rødvine og den anden med egetræs- og akacietønder til ældning af vores hvidvin, Cuvée Pauline
.